Blog

Blog! (blurp)

En blog som også er en hjemmeside…det må vel være en god ide?

Dette betyr at statisk informasjon finnes bak fanene øverst, lenker til høyre, enkel søkemotor for å finne gamle innlegg, bildegalleri med kun små ikoner. Vi kan ha mange forfattere og alle som vil får automatisk oppdatering på nye innlegg ved å abonnere.

Men viktigst av alt; det behøves ikke særlig kunnskap i html for å redigere/ skrive nye innlegg, og ingen trenger å installere tung programvare på pc’en som de alikevel ikke har tid til å lære seg å bruke. 🙂

Reklamer

2 tanker om “Blog! (blurp)”

 1. Halla

  Tror nok at dette systemet kan fungere fint. Det er fleksibelt og enkelt og bruke. Et spørsmål er om det går an og legge ut filer til nedlasting (jeg tenker hovedsakelig på .pdf, .txt eller lignende som instrukser til å lage utstyr selv, eller om slike filer må være lastet opp en annen plass for så og bli satt en link til?)

  Hvordan melder man seg opp til å bli «forfatter» i dette systemet? Er det noen begrensninger på hvor mye plass man har tilgjengelig (med henhold til bilder, osv.)? Og hvordan gjør man det hvis man skal legge til informasjon/linker/materiale på sida?

  Tror denne bloggen kan bli en stor ressurs i å holde en mere frekvent og generell kontakt mellom medlemmene i laget (og andre som er interessert), så lang tid folk viser vilje til å bruke det.

  Med det kan man jo også minne om gode forum-skikker. Vær snill og grei og ikke gjør noe for å skape et dårlig miljø. Ingen «flamming», ingen kjefting, ingen syting. Gjør det med et smil! Og hvis det viser seg å være umulig, vent til et senere øyeblikk før man skriver noe. Hvis alle gjør sitt for å være greie kan vi spare oss fra å ha bloggpoliti.

  Dett var dett for denne gang, blir å følge med regelmessig på oppdateringer her.

  1. Vi har sånn cirka 1GB men jeg har også oppretta en Flickr-konto der vi kan laste opp bilder. Når det gjelder andre typer dokumenter så kan vi laste disse opp til det gamle Home-domenet, og linke til dem fra bloggen.

   Jeg er administrator og inviterer dem som vil bli forfattere, og disse oppretter egne passord. Inlegg kan kladdes i notepad men IKKE i Microsoft Word, og limes inn i online-editoren som man da får tilgang til. Editoren har enkelt brukergrensesnitt og skriver koden for deg. I enkelte tilfeller kan det være nyttig å kunne litt HTML, men det er hovedsaklig i statiske dokumenter der man ønsker f.eks. å linke til en artikkel på samme side.

   Gode forum-skikker er selvfølgelig en forutsetning. Akkurat nå venter jeg bare på å få mere feedback på galskapen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s