Hall

Vandalisme

Da vi kom inn i hallen på torsdag var det et heller sørgelig syn som møtte oss. Noen har underholdt seg med å kjøre truck der inne, og kjørt over den ene sofaen vår. Sargen under setet er knekt og det ene armlenet er revet av, så den er hinsides redning. Sofaputene er tilgriset med olje og de lå spredt over hele kjelleren. Sofabordet står og gynger fordi de faktisk har klart å fjerne to av boltene som holder understellet sammen.

At vi ble mildt sagt forbannet er vel lett å skjønne. Dersom noen har lyst til å gjøre fanskap der nede er det bare altfor lett. Om det er vaktholdet som har svikta eller om noen har latt port eller dører stå åpne er vanskelig å si…ødeleggelsen var ikke synlig før vi kom helt inn på banen. En ting er iallefall sikkert, og det er at dersom tenningsnøkkelen til truckene ikke hadde stått i så hadde skadeomfanget vært adskillig mindre. Men hva møter oss neste gang noen har aggresjoner de trenger å kvitte seg med? Veltede skap? Ødelagte skytematter?

Den andre sofaen er ødelagt i festet mellom ryggen og armlenet, men dette tror jeg man kan reparere. Magne Ripmann var innom meg på jobb på lørdag, så jeg fikk snakka litt med han om det. Han synes selvfølgelig at det er ille, men sa også at han har et par sofaer stående som vi nok kan få overta. Så vi får inspisere skaden på den som fortsatt lever neste trening. Sofabordet kan jeg nok finne nye bolter til på jobb.

Synes at vi må ta opp dette med at tenningsnøklene blir satt igjen i trucken. Og kanskje skrive et brev til Fløya og definere skadene, slik at styret der blir gjort oppmerksom på det. Vi tok masse bilder av elendigheten, så det er lett å dokumentere. Jeg innbiller meg ikke at de har penger til å leie noen profesjonell vakt, men det minste de kan gjøre er å gjøre vandalismen kjent, slik at kanskje de som går vakt holder et litt mer våkent øye med kjelleren. Jeg tror at vi med fullt belegg kan si at det ikke er vanlig at vaktene patruljerer der nede.

Reklamer

4 tanker om “Vandalisme”

  1. Skjønner bare ikke hvordan folk kan gjøre sånn her uansett. Er bare dumt og ødeleggende for alle.

    Bare si ifra hvis det trenges bilder~ Har mange på lager.

    På en måte skjønner jeg hvorfor de har nøklene stående i trucken til enhver tid – det er mye lettere og mere praktisk når de har dugnad eller arbeid å gjøre. På den annen side viser det seg jo nå at det kan være et problem og kan misbrukes av folk med mindre-enn-god hensikt. Så de burde finne et system som er mere sikkert rundt det.

    Vaktholdet burde jo også taes alvorlig. Greit at det er gjort av frivillige/dugnadsfolk og at det er sinnsykt kjedelig å være vakt en kveld der på bygget. Men man har da en plikt å følge opp de punktene som er nedskrevet. Nå vet jeg ikke nøyaktig om kjelleren står som et eget punkt i vaktlista, eller om de fleste i det hele tatt er klar over hva som er der nede. Men da burde jo denne vandalismen gi et hint til at det kanskje bør gies litt oppmerksomhet til kjelleren og? Det er jo utrolig mye utstyr og ting der nede som kan bli skadet av noen amok i en truck…

    1. æ trur kanskje dem har blidd slappere etter at fagmøblan leide, førr da blei jo de viktigste tingan låst innaførr gittere. Dem treng defo å bli oppmerksom på kjellern igjen. Kem som vet ka folk kan finne på…dem kan jo finne trucken langt ute på jorde neste gang…eller i ei grøft!

  2. I have no idea what to say.. I just don’t understand people who did it. It’s beyond my comprehension 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s