Bueskyting, Klubben, Opplevelse

Miljøleir med 4H 2010 i Manndalen

Vil bare informere om at vi har hatt to deltagere på 4H sin miljøleir 28-29.August 2010.  Leder Hallvard Kongsli og  Bent-Are Gundersen (underskrevne) ble invitert nokså insisterende til å være med på denne leiren som ble holdt på «Riddusletta» i Manndalen, Troms. Turen tar ca 2-2,5 time (én vei) med bil eller buss.

Logistikken og de praktiske ordningene rundt transport og frakt av utstyr og personell holdt på å gå helt galt, men ledelsen i 4H trakk i fine tråder for at det skulle gå i orden og at vi kom oss avgårde. Mannskapet vårt pakket utstyr og blinker torsdagen og for avgårde med buss fra Prostneset fredag ettermiddag. Retur ble lørdag kveld sammen med deltagere fra Røde Kors.

Vi ble «hyrt inn» for å vise 4H-erne med bueskyting, og kjøre et enkelt lite kurs i rett bruk av utstyret og de mest basiske skyteteknikker – et minikurs i bueskyting på fire timer. Vi hadde seks deltagere som alle sammen gjorde en kjempefin jobb med å lære teknikker, skyte godt og å holde stemninga god. Hvis vi har lært noe selv i løpet av denne miljøleiren er det at 4H-ungdommen er utrolig engasjerte og dyktige, flinke og fine mennesker – de vil blåse deg ut av denne verden med sitt brennende gode humør og sin utrolige velvilje. Vi ser virkelig frem til neste mulighet å være sammen med dem igjen og ethvert videre samarbeide der.

Videre var miljøleiren et fint arrangement. Vi fikk servert god mat av duodji-instruktøren (mye reinkjøtt og enkle men rågode ingredienser), satt og så på «gammeldags» TV (les: bål – det var utrolig herlig med kaffe, prat og bålkos) og tilbringte natten i lavvo. De andre aktivitetene i leiren var kajakk-kurs, plante/naturfarging av ull og duodji, samt workshops og noen foredrag om miljø av både naturens og menneskets perspektiv.

Dette ble virkelig en fin utflukt og et kjekt opplegg. Slikt bør vi gjøre mere av! Eneste erfaring som kan utsettes er at klubben bør skaffe seg mere logistisk enkelt utstyr som egner seg bedre til å reise med, så vi bør tenke på noen mindre blinker som kan fraktes enkelt, og kanskje skaffe/lage en «reisebag» som rommer et lite antall av våre vanlige treningsbuer i demontert tilstand. Blinkene var så store at de måtte bindes til taket på en bil, og buer i full lengde krever mere plass enn en vanlig bil lastet med personlig utstyr har å by på. Hadde dette kommet på plass minsker man terskelen for å være med på (eller arrangere) arrangementer som avvikles andre plasser enn lokalt.

Vi takker 4H for denne gode og verdifulle erfaringen.

Assisterende leder Bent-Are Gundersen

Reklamer

2 tanker om “Miljøleir med 4H 2010 i Manndalen”

  1. Så bra at alt fungerte! 😀 høres ut som om dåkker hadde et kjemoefint opphold! Menne bildan….tok dåkker nån!?

  2. Å der fikk æ jo bildan. 🙂 Dem som vil se flere kan gjøre d ved å klikke på Flickr-kontoen vårs i navigasjon tel høyre på sia her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s