Re-enactment, Skandinavisk og europeisk historie

Kongshirden 1308

Kongshirden 1308 er en forening for levendegjøring av historie som arbeider for å gjenskape utvalgte deler av middelaldersk liv og virke i Norge. De har valgt Håkon V Magnussons regjeringstid (1299-1319) som tidsmessig avgrensning. Foreningen er knyttet til Forsvarsmuseumet i Oslo.

Foreningen fremstår ved noen anledninger som et rent militært hirdfølge med vekt på krigsvesen og kamptrening. Foreningens virke inkluderer også fremstilling av hirden som kongens hoff, samt byhåndverk og tjenester kongemakten og hirden kunne ha behov for i det daglige.

Bildene er fra Middelalderfestivalen i Oslo 2005. Ta en titt på hjemmesiden, der er det mye fint!

Reklamer

2 tanker om “Kongshirden 1308”

  1. Psst. Vi er ikke lenger knyttet til Forsvarsmuseet, men vi ER knyttet til Akershus Festning 🙂 Ellers skal det nevnes at vi har medlemmer i hele Norge samt en og annen i utlandet. Vi var nylig i Visby med det militære tilsnittet:

    Posted by Endre Fodstad on Monday, August 15, 2011

  2. Ah…da har dere sikkert endret ordlyden på nettsiden etter at jeg skrev dette 🙂 Vi er akkurat kommet hjem fra Visby, skal legge ut bilder om noen dager. Vi var tilskuere ved Battle of Wisby men det var jo så pop at vi endte opp i veikanten ovenfor Nordergravar. Så ikke mye derfra gitt, artig at du har fått så bra bilder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s