Film, Klubben

Brave; aftermath

Vi har hatt ei kjempeartig helg på kinoen, med masse besøk fra kinogjengere og andre folk som bare tilfeldigvis var innom. Jeg tror nok at det var fint for oss at KonTiki går så godt…det var nemlig masse voksne folk som skulle på kino…folk som er interessert i historie generelt…til og med arkeologer!
Raymond hadde hengt opp pilfangernettet vårt og laget grønn løper mot skytematta…og ordnet et tilskuerområde med stoler og sperreband.
Karin lot oss låne sin gamle laptop, og jeg hadde en med hjemmefra, slik at vi kunne vise fram nettsidene våre og ha en bildeserie gående på den andre. Bildene var fra alle markeder og festivaler vi har vært med på…masse forskjellig. 🙂 Kinoen lånte oss bord og stoler, og de ble påkledd geit, gutefår og kjeskinn oppå de nye gardinene mine. Plaststolene fikk sauepels på.
Stativet av bjørkestammer funka eksellent. Dersom vi bruker det igjen må vi muligens ha nye banner, og også huske å stifte disse fast etter at stativet er satt på plass. Helst burde det arbeides litt mer med så det blir mer stabilt. Dette gjelder også et stativ til å henge ringbrynje på.
Vi har hatt så masse forskjellige folk innom…fra mange forskjellige land! Mange var ganske enkelt nysgjerrige på håndtverket, men mange var også interessert i historie og det å samles rundt begge temaer. Brosjyrene gikk unna!
Enkelte barn (og foreldrene deres) fikk en litt uortodoks innføring i våpenbruk.
Noen av oss drev med smått håndtverk underveis, og det vakte selvsagt også oppmerksomhet. 😉
Raymond var og så til oss, og det var også andre fra staben på kinoen…
Hallvard og Oscar hadde satt sammen et enkelt, men spennende bueskyttershow, der Hallvard skjøt på gjenstander, (papp og lignende), som Oscar ,(og andre når det trengtes), holdt foran blinken. Oscar holdt også en pappeske mellom beina! Hallvard blåste i hornet før hver forestilling, så det gjallet i foajeen! Tonje, Dag Morten og Oscar holdt det gående utenom showene med skyting, og snakka med folk om bueskyting, buer og historie, så det var aldri noe dødtid. Og alle syntes selvfølgelig at det var deilig å få skutt igjen!

Klokka 7 gikk alle på kino og så filmen, som er kjempeartig og anbefales! Gode karakterer og kjempefin animasjon!

Og gjett hvem som kom snikende inn i salen etter at filmen var starta, og løp ut før vi fikk sett henne??? Kristine…i middelalderhyr…på spontantur fra Trondheim! 😀 Hun kom hoppende som en flygende mare da vi kom ut av salen, og vi ble omtrent hysteriske av glede og overraskelse!

Alt i alt var dette en veldig hyggelig helg, kjempeartig å snakke med så mange trivelige folk og ikke minst å få vist fram klubben ordentlig for første gang i egen by!

Det er aldri mulig å si hvilken effekt et sånt stunt har før det har gått litt tid, men vi har iallefall snakket med mange som syntes det vi holder på med er kjempekult og interessant. Jeg snakka med ei som har drevet med det samme i statene og som kunne tenke seg å begynne igjen, en egyptisk/amerikansk ung mann som var overbegeistret over å finne oss, en sølvsmed som tidligere har tilhørt Borre Vikinglag og som ville vurdere kurs i sandstøping, en arkeolog som gjerne ville ha litt mer praktisk læring og som nærmest var litt hyperaktiv over å finne det i organisert form, og en dame fra Tromsø Museum som tok med seg en brosjyre og sa at dette skulle hun vise fram på jobb, for de trengte akkurat noe sånt!

Vi endte opp med å sitte fra 1530-1900 på fredag, og fra 1330-1900 på søndag…simpelthen fordi det var så hyggelig og det var så mange som ville se hva vi holdt på med!

Tusen takk til alle som stilte opp og brukte så masse av helga si til dette prosjektet; Tonje, Hallvard, Oscar, Karin, Dag Morten og Kristine! Kanonbra jobba…dere er definitivt de beste vikingene jeg vet om! 😀

Og takk til Aurora Fokus Kino som slapp oss gærninger til!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s