Diverse

En bueskytter fra middelalderens Oslo

NIKUs arkeologiblogg

Illustrasjon av bueskyttere med armbeskytter i det engelske "The Luttrell Psalter" (1320-1340). Illustrasjon av bueskyttere med armbeskytter i det engelske «The Luttrell Psalter» (1320-1340).

Innimellom hundrevis av sko og skorester som jeg er i gang med å vaske fra ‘Arkeologigropa’ på Follobaneprosjektet, fant jeg noe helt annet. Et spennende funn dukket plutselig opp: en armbeskytter i lær for en bueskytter! Lærstykket er 15 centimeter langt, og er bredere i ene enden; den som skal sitte lengst fra håndleddet. Armbeskytteren har et avlangt stykke påsydd på langs. Dette var antakeligvis sydd på som et ekstra lag med beskyttelse mot slag fra buestrengen.

Det er laget hull langs begge kantene av lærstykket, og det er bevart løkker av lærreimer som går gjennom disse. Armbeskytteren har antakelig vært festet ved å trekke flere reimer gjennom løkkene og stramme til på oversiden av armen.

Armbeskytteren er funnet i et lag som antakeligvis er akkumulert på 1200-tallet. Kanskje tilhørte den en birkebeiner eller bagler som var med…

Vis opprinnelig innlegg 95 ord igjen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s