Buetyper

Recurvebue

Recurve bue
Recurve bue

Recurve er den typen bue du får stifte først bekjentskap med i klubbben. Buer som er i klubbens eie er alle sammen av denne typen. De er rimelige i anskaffelse og er den mest brukte buen i konkurranse sammenheng.

De fleste recurvebuer er såkalte take-down buer…det vil si at du kan ta lemmene løs fra midtstykket, for enklere transport eller for å bytte til tyngre lemmer. Denne buen har som regel et sikte, men du kan skyte uten dersom du foretrekker å utfordre deg selv litt.

Compoundbue

Compund bue
Compund bue

Compoundbuen er også blitt svært vanlig i konkurranse-sammenheng. I utgangspunktet er den beregnet på storviltjakt. Jakt med bue er imidlertid ikke tillat i Norge, dette er fordi buen ikke er definert som et våpen.

Tradisjonelle buer

Tradisjonelle buetyper
Tradisjonelle buetyper

Det finnes en rekke forskjellige tradisjonelle buetyper i handelen. Her til lands arrangeres det kun konkurranser i langbueskyting. Tradisjonelle buer har ikke sikte, men enkelte har pilhylle.

Langbue

Norge har århundrer av tradisjon for langbueskyting.

Rytterbue

Denne buetypen var vanlig i asiatiske nomadesamfunn. Mongolene var mestre til å skyte fra hesteryggen, og den Mongolske hæren under Djenghis Khan var fryktet i hele Europa.

Yumibue

Den japanske buen er helt anderledes fra andre buer både i form og skyteteknikk. Japanerne skyter denne buen som en øvelse i å oppnå zen.

Les om å velge bue her

Reklamer

3 tanker om “Buetyper”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s